address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Volební valná hromada České Unie Sportu

by Martina Železná Novinky

Na 42. valnou hromadu ČUS, konanou 26. června 2024 v Nymburce, byla za Českou asociaci cheerleaders delegována místopředsedkyně ČACH Michaela Rom Tisarová. 

Miroslav Jansta byl valnou hromadou ČUS opět jednomyslně zvolen předsedou na další volební období. Třetina výkonného výboru byla obměněna, novým místopředsedou se stal Marek Pakosta. 

Prioritami pro nadcházející období jsou podpora návrhu nového komplexního zákona o sportu spolu s tlakem na zřízení ministerstva sportu, navýšení státního rozpočtu pro sport a rekonstrukce Sportovního centra Nymburk. 

Byli přijati noví členové, včetně Českého svazu taekwondo, České unie bojových umění a České asociace kickboxu. Jansta zdůraznil význam podpory sportu a zdravého životního stylu v ČR. Uvedl, že považuje ČUS v současné době za velmi sebevědomou organizací, má za sebou jasné a viditelné výsledky s pozitivním dopadem na celý český sport. 

Do kontrolní komise byla znovu zvolena Martina Marešová, Prezidenka ČACH.

Více informací k VH ČUS ZDE.