address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

VALNÁ HROMADA EUROPEAN CHEER UNION

by Martina Železná

Dne 27. června 2024 se v prostorách Oslofjord Convention Center North v Norsku uskutečnila Evropská valná hromada za účasti zástupců 36 členských federací, čtyř přidružených členů a jednoho kandidáta na členství. Českou republiku na tomto setkání zastupovaly prezidentka Martina Marešová a viceprezidentka Jana Slavíková.

Jedním z hlavních bodů programu bylo zhodnocení dosavadních Mistrovství Evropy (ME). Mistrovství Evropy v Praze bylo vyhodnoceno jako největší akce z hlediska počtu účastníků, což bylo přijato s velkým uznáním. Mistrovství Evropy v roce 2025 se bude konat ve Slovinsku.

Byly schváleny rozpočty a předneseny reporty jednotlivých ECU komisí. Dále byl schválen nový člen - Rumunsko (změna federace). Kladně hodnoceno zapojení 14 evropských zení do eScoring systému vyvíjeného v ČR a představena vize jeho dalšího šíření v rámci mezinárodní federace. Byla také představena důležitá novinka týkající se změny pravidel soutěží – délka týmových sestav bude zkrácena na dvě minuty. Cílem této změny je zvýšit dynamiku a atraktivitu soutěží pro diváky. 

Byla představena i dlouhodobá vize Mezinárodní cheerleadingové unie (ICU), která zahrnuje sloučení všech kontinentálních unií pod jednotnou světovou organizací, čímž by došlo k posílení globální spolupráce, jednoty a eliminaci duplicitních činností. O zrušení samostatné European Cheer Union a vytvoření ICU European komise bude hlasováno členy ECU AGM příští rok na valné hromadě ve Slovinsku.

Valná hromada rovněž nabídla prostor pro neformální setkání a diskuze mezi členy a sdílení zkušeností.

Celková atmosféra setkání byla pozitivní a konstruktivní, s důrazem na další rozvoj a budoucí spolupráci mezi evropskými federacemi.

Oficiální zápis bude zveřejněn ECU.

Související články: Úspěch českých týmů na Mistrovství Evropy v cheerleadingu v Oslofjordu


 

n bnbb

__________________________________________________________________________________________________

Obr 1: Prezidentka ČACH Martina Marešová a Viceprezidentka ČACH Jana Slavíková na ECU Valné hromadě 2024 v Norsku
Obr 2.: Členové ECU Board na Valné hromadě ECU 2024 v Norsku.
Obr 3.: Předsedové vybraných evropských cheerleadingových federací při medailovém ceremoniálu ME 2024 v Norsku.
Obr 4.: Zástupci české a slovenské cheerleadingové federace ME 2024 v Norsku.
Obr 5.: Tým českých dobrovolníků na ME 2024 v Norsku. Z leva: Marie Cerhová, Martina Marešová, Michaela Sentenská a Jana Slavíková.