address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Cheerleading na Olympijském festivalu

by Martina Železná Novinky

Olympijské hry se konají jednou za čtyři roky a jsou svátkem a oslavou všech sportů a sportovců. Pro nás – cheerleading, bylo a je obrovskou ctí, důsledkem nemalého úsilí Mezinárodní cheerleadingové unie a České asociace cheerleaders, být součástí této akce pro olympijské sporty. Při příležitosti Olympijských her v Paříži proběhl ve dnech 26. 7. 2024 - 11. 8. 2024 Olympijský festival u jezera Most. 

Festival byl zahájen čtvrtečním průvodem města Most od kostela Nanebevzetí Panny Marie k jezeru Most. Průvodu se účastnily sportovní kluby z Ústeckého kraje včetně cheerleadingového klubu – Basta cheerleaders. Zahájení festivalu bylo přenášeno přímým přenosem Českou televizí. Po dobu trvání festivalu (17 dní) bylo k dispozici 52 sportů, které navštívilo takřka 70 000 návštěvníků. Hlavním cílem Olympijského festivalu bylo přivést děti ke sportu, což se povedlo. Bezmála 40 % z celkového počtu návštěvníků byly děti do 12 let. 

Na festivalu se o zajištění stanoviště cheerleadingu postaralo celkem 6 členských klubů ČACH z České republiky s celkem 59 sportovci. Konkrétně se prezentovaly kluby Basta Cheerleaders, Join New Spirit Allstars, VSK Univerzita Brno Tigers, Cheer Academy, Prague Eagles Cheerleaders a Pilsen Jaguars Cheerleaders. Děkujeme všem našim klubům za skvělou práci a propagaci cheerleadingu pod pěti kruhy!

Během sedmnácti dnů festivalu, navštívilo stanoviště cheerleading přibližně 5 000 návštěvníků při frekvenci 30 osob za hodinu. Nejvíce jich přijelo z Ústeckého kraje a z Prahy. Kromě obsluhy stanoviště zajišťovaly kluby i vzorový trénink pro příměstské tábory, kterých se zúčastnilo cca 400 dětí. Na stanovišti cheerleadingu se objevili i slavné osobnosti ze sportu i showbyznysu. Čtěte více v závěrečné zprávě. 

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ČACH Z OF 2024 Most
SHRNUTÍ ČOV OF 2024 V ČÍSLECH
CERTIFIKÁT S PODĚKOVÁNÍM KLUBŮM ČACH