address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Stanovisko předsedy Národní sportovní agentury

by Martina Železná Novinky

Stanovisko předsedy Národní sportovní agentury sportovním svazům ze dne 27. 2. 2022:

1. Vyzývám všechny sportovní svazy České republiky k neúčasti na vzájemných zápasech a jakýchkoliv kolektivních sportovních soutěží s účastí ruských a běloruských sportovních klubů a ruských a běloruských reprezentačních družstev. Zároveň doporučuji všem reprezentantům České republiky v individuálních sportech neúčast na reprezentačních a mezinárodních akcích s účastí ruských a běloruských sportovců.
2. V případě, že by se rozhodl jakýkoliv sportovní svaz kolektivního sportu odehrát reprezentační utkání s družstvem Ruské federace nebo Běloruské republiky, Národní sportovní agentura s okamžitou platností zastaví financování reprezentace daného sportovního svazu.

Stanovisko předsedy Národní sportovní agentury a představitelů sportovních svazů fotbalu, hokeje, basketbalu, házené, volejbalu, biatlonu, lyžování, golfu a tenisu:

1. České sportovní prostředí stojí v naprosté jednotě za vládou České republiky a podporuje veškeré její kroky a reakce na aktuální ruskou agresi.
2. České sportovní prostředí se shoduje na rozšíření těchto sportovních sankcí i proti Běloruské republice

Toto vyjádření Prezidium České asociace cheerleaders plně podporuje.