address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Prague Eagles Cheerleaders přiváží stříbro z ICU World Cupu 2024

by Martina Železná Novinky

Hrdost, radost, zážitek“ takové byly první pocity sportovkyň z Lady Eagles po dobře zajeté sestavě na světové ploše. Klub Prague Eagles Cheerleaders si přiváží stříbro z ICU World Cupu 2024. Zlato vybojovaly sportovkyně z Ecuadoru.

International Cheer Union uspořádala letošní ročník ICU World Cupu opět v  Orlandu na Floridě, USA. ICU World Cup 2024 je oficiální soutěž určená pro kluby z celého světa a je hodnocena dle tzv. olympijských standardů.

Klub Prague Eagles Cheerleaders se na tuto soutěž kvalifikoval již více než před rokem. Nikole Kolářová, trenérka Lady Eagles, prozradila, jak dlouho trvá příprava týmu na takto velkou s významnou soutěž: „Příprava na soutěž trvala již od loňské sezóny, kdy se formoval tým, který byl v letošní sezóně pouze o jedince doplněn. Takto doplněný tým společně trénuje od září letošního sezóny.“ A popsala, v čem se lišila příprava oproti běžné sezoně: „Mimo intenzivnější přípravy se po sportovní stránce nelišila od ostatních let. Celý tým standartně soutěží i na českých, či jiných mezinárodních soutěžích, jako je bežně zvykem. Z organizační strany se jednalo o dlouhodobou přípravu všech složek, přes získávání financí, po zajištění hladkého průběhu celé akce.