address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Mistrovství ČR ve sportovním cheerleadingu 2024 - ohromující úspěch!

by Martina Železná Novinky

V sobotu 8. června 2024 se v pražské hale Královka konalo Mistrovství ČR ve sportovním cheerleadingu 2024, které se stalo strhující podívanou plnou energie, akrobacie ve vzduchu i na zemi a precizně nacvičených choreografií. Tato prestižní akce přilákala 1 330 sportovců z celé České republiky a nabídla divákům na 80 soutěžních vystoupení.

Nejlepší cheerleadingové týmy se kvalifikovaly z České národní cheer ligy a v sobotu předvedly své dovednosti v boji o titul Mistra ČR 2024. Atmosféra v hale byla nabitá emocemi a nadšením. Sportovci předvedli úchvatné choreografie plné náročných akrobatických prvků. Soutěžilo se v několika věkových kategoriích a výkonnostních levelech.

Mezinárodní porota složená z renomovaných osobností, včetně zkušeného amerického porotce Mikea Coopera, hodnotila výkony s maximální pečlivostí a profesionalitou. Mike Cooper po skončení mistrovství vedl v Praze školení pro pokročilé porotce, které pomůže dále zkvalitnit hodnocení v českém cheerleadingu.

Součástí programu mistrovství byla také exhibiční vystoupení. Mezi nimi zazářila dvojice Team Czechia Doubles Pom - Denisa Palivcová a Anna Korienieva z klubu POWER Cheerleaders, která se nedávno zúčastnila Mistrovství světa (ICU Worlds) na Floridě. Návštěvníci si dále užili slavnostní nástup klubů a představení nového designu soutěže v barvách národní trikolory.

Ve večerních hodinách proběhlo slavnostní předání ocenění Síně slávy, kterým byli oceněni ti, kteří se významně zasloužili o rozvoj cheerleadingu v České republice. Nově vstupující do síně slávy českého cheerleadingu se stala Petra Godart, jedna ze zakladatelek České asociace cheerleaders.

Celá akce byla zakončena vyhlášením vítězů a předáním medailí. Mistři ČR ve sportovním cheerleadingu týmových kategorií se v roce 2024 stali:

Mistři ČR 2024:

  • Cheer Team Coed PREMIER (L6) - Fighters cheerleaders - Green Force One
  • Cheer Team AllGirl ELITE (L5) - Join New Spirit AllStars - JNS Phoenix
  • Team Pom - POWER CHEERLEADERS - POWER

Mistři ČR 2024 Junior:

  • Cheer Team JUNIOR Coed MEDIAN (L3) - VSK Univerzita Brno - Tigers FireCats
  • Cheer Team JUNIOR AllGirl ADVANCED (L4) - Blue wings - Golden ladies

Mistři ČR 2024 Youth:

  • Cheer Team YOUTH Coed ADVANCED (L4) - GLITTER STARS SLAVKOV U BRNA - Shine
  • Cheer Team YOUTH AllGirl ADVANCED (L4) - Join New Spirit AllStars - JNS Silverbirds
  • Team Pom YOUTH - JCA Legends - NYMERIAS

Ocenění HIT ZERO za precizně a čistě provedenou sestavu získala skupina Rakshas (klub JCA Legends).

Nejvíce medailí z Mistrovství ČR celkem,osm kusů, si odváží opět klub Join New Spirit Allstars z Prahy.

Kompletní umístění klubů naleznete na stránkách soutěže.

Mistrovství ČR ve sportovním cheerleadingu 2024 se ukázalo jako mimořádně povedená událost, která potvrdila vysokou úroveň a dynamický rozvoj tohoto sportu v České republice” zhodnotila akci Martina Marešová, prezidentka ČACH. Akce vzbudila velký zájem médií i široké veřejnosti a stala se inspirací pro řadu evropských cheerleadingových federací.

Tisková zpráva ke stažení ZDE.

Medailová statistika MČR 2024 ZDE.