address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Team Czechia 2024/2025: Report z víkendového tryoutu! Doručená pošta

by Martina Železná Novinky

Return of the lion
Minulý víkend se v JojoGymu v Dobřichovicích uskutečnil dlouho očekávaný tryout do národního týmu Team Czechia pro sezónu 2024/2025! Celkem 22 talentovaných děvčat ve věku od 14 do 22 let přijelo z různých koutů republiky, aby bojovaly o své místo v reprezentačním týmu, který bude hájit české barvy na Mistrovství světa v cheerleadingu v dubnu 2025 v Orlandu, USA.

Cesta k tryoutu
Před samotným víkendovým tryoutem musela každá z účastnic projít prvním kolem – zaslání dovednostního videa. Tyto videa pečlivě zhodnotil trenérský tým spolu s manažerem národního týmu, kteří na základě této předběžné selekce vybrali ty nejlepší z nejlepších pro osobní tryout.

Sobota: registrace, připravit, pozor, trénink!
Tryout začal sobotní ranní registrací a následným celodenním tréninkem, který byl rozdělen do různých bloků. Děvčata se předvedla v akrobacii, stuntech, absolvovala zpětnou vazbu od trenérek, večer si vyslechla tipy k fyzické i psychické připravenosti, zdravé výživě a životním stylu. Zvláštní důraz byl kladen také na team buildingové hry, a na zamyšlení se nad týmovými hodnotami, které Team Czechia 2024/2025 budou reprezentovat, přátelství, pokoru, respekt, zodpovědnost - děvčata se shodly na 5ti nejdůležitějších a připravily si tzv mood board, který jim jejich hodnoty bude při trénincích připomínat. V některém z příštích postů se k němu vrátíme ve větším detailu. 

Neděle: Poslední šance zazářit!
Nedělní program pokračoval v podobném duchu jako sobota. Tréninkové bloky se zaměřovaly na akrobacii, stunty, drilly, techniku, pyramidy a samozřejmě došlo i na klíčový moment – vyhlášení složení týmu Team Czechia 2024/2025! Všechny účastnice dostaly svůj certifikát s potvrzením, zda se do týmu dostaly, některé dostaly individuální feedback a oficiální část tréninků byla zakončena blokem pyramid.

Proběhla také domluva ohledně extra tréninků mezi oficiálními TC víkendy a fundraisingu, který pomůže s financováním cesty na mistrovství světa.

Co bude dál?
team Czechia 2024/2025 má za sebou první momenty své existence a před sebou cestu plnou tvrdé práce, spolupráce, odhodlání, ale i skvělých zážitků. 6 měsíců intenzivních příprav vyvrcholí v Orlandu, kde budou reprezentovat Českou republiku na té nejvyšší světové úrovni. Sledujte jejich kroky jak tady na webu ČACHu, tak na sociálních sítích:

ig: czechcheerteam
facebook: Team Cheer Czech Republic
a nově i tiktok se spoustou dalšího extra materiálu: cheerteamczechia

Děkujeme všem účastnicím za jejich nasazení, energii a bojovného ducha. Díky nim jsme nadšeni, že můžeme oznámit: Lev se vrátil!